ק'ליה וק'ווארמה
מאכל מסורתי לפסח, מבוסס על תפו"א, ביצים, תבלינים ובשר
Ingredients
לק'ליה
- 5 ק"ג בשר בקר מומלץ בשר כתף (מ.ד.)
- שומן כבש
- מלח גס
לק'ווארמה
- 5 ביצה
- 5 תפוח אדמה
- עלי נענע
- מלח ופלפל לפי טעם
- בצל ירוק
- ק'ליה לפי טעם
Instructions
הכנת הק'ליה
- חותכים את הבשר לחתיכות גדולות, שוטפים את הבשר והשומן מסננים את הכל
- מוסיפים מלח גס 1/2 כוס מעל הבשר לכסות אותו
- משאירים לילה וחצי במקרר
- שמים את השומן מתחת לבשר בסיר גדול ומבשלים כ – 3 או 4 שעות
- המים נספגים, אחרי 1/2 שעה מוסיפים 2 כוסות מים חמים
- מערבבים מדי פעם במהלך הבישול
- כשכל המים נספגו והשומן מתחיל לבעבע, מסירים את המכסה ומשאירים עוד כ – 1/2 שעה
- נשארים בסביבה… ואז מורידים מהאש. הכמות מספיקה לכמה ימים.
הכנת הק'ווארמה
- מערבבים את תפו"א המבושל, הביצים הקשות ושאר התבלינים והחומרים
- מוספים חצי מכמות ה'קליה שהכנו, או פחות, את השאר משאירים להמשך השבוע.
הגשה
- מגישים עם מצה לחה או יבשה לפי הטעם
- אין צורך בסכו"מ
אני מחפש מתכון להכנת קצ'רי