ק'ליה וק'ווארמה
מאכל מסורתי לפסח, מבוסס על תפו"א, ביצים, תבלינים ובשר
Prep Time5 hours hrs
Total Time5 hours hrs
Course: Main Course
Cuisine: Nash Didan
Author: סבים
לק'ליה
- 5 ק"ג בשר בקר מומלץ בשר כתף (מ.ד.)
- שומן כבש
- מלח גס
לק'ווארמה
- 5 ביצה
- 5 תפוח אדמה
- עלי נענע
- מלח ופלפל לפי טעם
- בצל ירוק
- ק'ליה לפי טעם
הכנת הק'ליה
חותכים את הבשר לחתיכות גדולות, שוטפים את הבשר והשומן מסננים את הכל
מוסיפים מלח גס 1/2 כוס מעל הבשר לכסות אותו
משאירים לילה וחצי במקרר
שמים את השומן מתחת לבשר בסיר גדול ומבשלים כ - 3 או 4 שעות
המים נספגים, אחרי 1/2 שעה מוסיפים 2 כוסות מים חמים
מערבבים מדי פעם במהלך הבישול
כשכל המים נספגו והשומן מתחיל לבעבע, מסירים את המכסה ומשאירים עוד כ - 1/2 שעה
נשארים בסביבה... ואז מורידים מהאש. הכמות מספיקה לכמה ימים.
הכנת הק'ווארמה
מערבבים את תפו"א המבושל, הביצים הקשות ושאר התבלינים והחומרים
מוספים חצי מכמות ה'קליה שהכנו, או פחות, את השאר משאירים להמשך השבוע.