המתכון פורסם על ידי השפית דניאלה רחפלד במאי, 2017 ומובא כאן בברכתה. היא מספרת שהמאכל היה חביב עליה מילדות, כמאכל מסורתי של הנאש-דידן. גרסה של המתכון פורסמה בבוסטון גלוב והעלה המון תגובות וזכרונות אצל הקוראים. המאכל צנוע, פשוט ונועז – וגם מספק, במיוחד כשמנגבים את היוגורט עם לחם רך.
תודה לדניאלה (Danielle Rehfeld) על השיתוף. ניתן לקרוא על עוד חוויות ומתכונים בבלוג שלה – http://theinheritedplate.com. את המתכון באנגלית אפשר לראות כאן ואת הוידאו כאן.
צ'טכתומה / ספגטי ביוגורט
מתכון מסורתי של הנאש דידן, מובא באדיבות דניאלה רחפלד
Servings: 2
Ingredients
- ½ ק"ג ספגטי
- 3 כוס יוגורט
- 3 שן שום כתוש
- מלח לפי טעם
- פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
- חמאה מומסת, לטפטוף
- לחם להגיש עם…
Instructions
- להרתיח מים בסיר גדול, להוסיף מלח
- לערבב בינתיים את השום והיוגורט בקערה גדולה. לתבל לפי טעם במלח ופלפל.
- להוסיף את הפסטה לסיר ולבשל אל-דנטה.
- לייבש היטב ולהוסיף מייד לקערה עם היוגורט.
- באותו הסיר, להמיס את החמאה עד שהיא מעלה קצף ומבעבעת. לטפטף על הפסטה
- לתקן את הטיבול ולהגיש מייד עם הלחם.