עוגת קישמישיני
קישמיש – צימוקים. רולדה לאירועים חגיגיים ולאנשים שאוהבים…
Ingredients
הבצק
- 1 ק"ג קמח פחות כוס
- 2 מרגרינה
- ¼ כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- ⅓ כוס שמן
המלית
- 1 קופסה ממרח תמרים
- 250 גרם אגוזים קצוצים
- 100 גרם צימוקים כהים ומתוקים
- 1 כף קינמון
- ½ כפית ציפורן שטוחה
- 5 כף סוכר
Notes
הכנת הבצק: אופן ההכנה – ללוש היטב את כל המרכיבים יחד עד להיווצרות בצק חלק גמיש ויפה כמו שהנאש דידאנים אוהבים.
הכנת המלית: יש לערבב את כל החומרים פרט לממרח התמרים לחלק את הבצק לארבע לרדד לעלה בעובי חצי סנטימטר על משטח משומן.
למרוח רבע ממרח התמרים על הבצק ולפזר רבע מהתערובת, ולגלגל לרולדה, לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. ההגשה – יש לפזר אבקת סוכר לאחר האפייה או למרוח את הרולדות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים לפני האפייה. לאחר שהרולדות התקררו מעט יש לחתוך פרוסות בעובי שני סנטימטר.
בתיאבון!
הכנת המלית: יש לערבב את כל החומרים פרט לממרח התמרים לחלק את הבצק לארבע לרדד לעלה בעובי חצי סנטימטר על משטח משומן.
למרוח רבע ממרח התמרים על הבצק ולפזר רבע מהתערובת, ולגלגל לרולדה, לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות. ההגשה – יש לפזר אבקת סוכר לאחר האפייה או למרוח את הרולדות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים לפני האפייה. לאחר שהרולדות התקררו מעט יש לחתוך פרוסות בעובי שני סנטימטר.
בתיאבון!