מושגים שונים באוכל / נאש דידן

מושגים שונים באוכל / נאש דידן

מושגים שונים

. מרק לאפה-מרק גרגרי חומוס נפלא
. גיז"ניש -כוסברה 
. צ"אי דישלמו-תה עם קוביות סוכר 
.פארצ"וקה-חתיכות לחם במרק 
דולמה-ירקות ממולאים באורז ולפעמים 
בבשר עם כוסברה ותבלינים מיוחדים מבושלים ברוטב אדום 
פשאלו-מרק ירקות עם פסטה ולבן 
כיפתה-קציצות כופתאות עם בשר עוף ובקר טחונים עם חומוס (ראה תמונה) 
פשאל חלבה- אורז עם חלב טעים מתוק עם סוכר
צ'חרטמה-מרק עגבניות עם מלא ירקות
דפדושה- חביתה עם דבש 
זירדוש-תערובת שקדים עם דבש

מאכל שלנו של יום כיפור- מרק שוהו עם חורטמונה-שזה מרק צהוב עם חומוס … 
ועוף עם מלא זרדצ'יוה(כורכום)

מאכלים מיוחדים לפסח

ק'ליה-שזה בשר בקר שאוכלים אותו בפסח עם שילוב של תפוח אדמה מרוסק וביצה עם ק'ליה וחזרת 
ונענע על מצה …!! [והכל ביחד נקרא ק'ווארמה…]

פישקה חילייה-בשר צלי משומר בשמן .
פישקה בעה-סלט של חתיכות פישקה , ביצים,תפ"א,נענע,
באלולו,בלולה-מרטיבים מצה ומגלגלים בפנים את הסלט פישקה באעה
שיפתה-מכינים בפסח ללא תבלין כורכום

מצוות אכילת כרפס

נאשדידן לא מטבילים את הכרפס במי מלח אלא לוקחים מלפפון כבוש שהוא עצמו נמצא במי מלח 
ואוכלים יחד איתו את הכרפס. 

מאכלים לשבת

מאעשה-חמין לשבת,פחות סמיך מהרגיל עם חתיכות בשר צלי ותפוחי אדמה. 
צ"חורטמו-רוטב לאורז עשוי משעועית ירוקה עם בשר מבושל ברוטב אדום. 
צ"כצ"יכו-אורז מיוחד עם תחתית תפ"א. 
שיפתה-כדורי בשר טחון מתובלים במרק צהוב 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *