תודה לגולדה שפרסמה את המתכון, הוידאו והתמונות!

כיפתה

כיפתה לפי גולדה אליאסי במתכון שפורסם בפייסבוק
Course: Main Course
Cuisine: Nash Didan
Author: גולדה אליאסי

Notes

קילו חזה עוף טחון
2-3 בצלים לגרד על פומפיה
כ-2 כוסות אורז אפשר אורז עגול
מעט שמן לעיסה
2 כפות מלח, מעט פלפל שחור,כורכום לפי הטעם
מעט סולת(רק עם העיסה דלילה מדי) . אני הוספתי ויצא טעים
כוסברה,עירית,טרחון, (ניתן להשיג בשווקים או בחנויות מסויימות בחולון)וקצוצים דק
כוס וחצי לאפה(חצי חומוס יבש עדשים צהובות) לקנות בחנויות תבלינים
קופסא קטנה רסק עגבניות
לערבב את כל חומרי העיסה מלבד העדשים.
בסיר גדול לטגן 2 בצלים קטני(לחתוך לרצועות),להוסיף מים ולהוסיף את הלאפה מלח ופלפל ולהרתיח
בידיים רטובות ליצור כדורי כפתה, ולחכות מעט ולבדוק שהן לא מתפרקות
לאחר כשתי רתיחות להנמיך את האש, להוסיף רסק עגבניות ולחתוך מעט תפוחי אדמה לקוביות
לבשל על אש נמוכה. אפשר להעביר לפלטהמתכון לכיפתה מתכון לכיפתה מתכון לכיפתה מתכון לכיפתה מתכון לכיפתה

3 תגובות

  1. רן בן צבי

    שלום רב'
    אני צאצא לסבתא נאש-דידן היא הגיעה מאורמיה,
    ראיתי את המתכון לכיפתה וברצוני לדעת מה זה טרחון ? וכן מה זה לאפה (איך אפשר לשים חצי לאפה).
    וכן אני הרבה זמן מחפש מתכון ל-"רעליה" (בשר המבושל בשמן עמוק)

    1. לימור

      יש לי מתכון נהדר לרליו, כך אנחנו קוראים לו.
      מניחים בסיר רחב ושטוח עלי סלרי מ 3 ענפים. עליהם מניחים קוביות נקיות משומן של בשר מס' 5, רצוי טרי.
      בין חתיכות הבשר מניחים 3-4 בצלים לבנים קלופים ו 2 ראש שלם של שום. מסובבים את הבשר מצד לצד עד שהצבע מתחלף ואין בכלל נוזלים בתחתית הסיר. ואז שופכים בקבוק שלם של שמן נייטרלי, כמו סויה או קנולה. מכסים ומבשלים כשעה. בהצלחה וחג שמח.

    2. לימור ע

      יש לי מתכון נהדר לרליו, כך אנחנו קוראים לו.
      מניחים בסיר רחב ושטוח עלי סלרי מ 3 ענפים. עליהם מניחים קוביות נקיות משומן של בשר מס' 5, רצוי טרי.
      בין חתיכות הבשר מניחים 3-4 בצלים לבנים קלופים ו 2 ראש שלם של שום. מסובבים את הבשר מצד לצד עד שהצבע מתחלף ואין בכלל נוזלים בתחתית הסיר. ואז שופכים בקבוק שלם של שמן נייטרלי, כמו סויה או קנולה. מכסים ומבשלים כשעה. בהצלחה וחג שמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *