מתכון לעלי גפן ממולאים וטעימים, באדיבות שרה א'. הגרסה הזו ללא יוגורט או שמנת.
דולמה
עלי גפן ממולאים
Servings: 5
Ingredients
- 60 עלי גפן כבושים
- 2.5 כוסות אורז
- 2 בצל
- 1 כפית כורכום
- 20 עלים נענע או שמיר
- מלח לפי טעם
Instructions
הכנת המלית
- לרחוץ את האורז היטב ולשים בקערה
- לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן. בסוף הטיגון להוסיף כפית כורכום, להוסיף על האורז ולערבב.
- לחתוך את הנענע לקערה ולהוסיף מלח.
הכנה
- לוקחים עלה גפן שמים כף שטוחה מהמלית, ולגלגל לשים בסיר 3 שכבות אחד על השני.
- להכין מים עם מעט מלח ושמן, לשפוך לסיר עד שיכוסו 3 השכבות. לבשל כ 25 דקות.
הגשה
- מטגנים קוביות בצל מ 3 בצלים ומוסיפים כף שטוחה כורכום, 4 גביעי יוגורט.
- לחמם מעט. להגשה שמים לכל אחד יוגורט על הממולאים ועל זה כף בצל מטוגן או שום טרי כתוש.