אחלה מתכון!
דולמה מאשכה
Ingredients
לרוטב
- לבן
- שום כתוש
לממולאים
- כוסברה
- נענה
- שמיר
- עוד עלים לפי טעם אישי…
- מלח
- פלפל
- שמן
- עלי גפן
- אורז עגול
- בצל
- ירק
Instructions
- חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים עד להזהבה
- חותכים את הירק קטן ככל האפשר
- שוטפים שתי כוסות אורז
- מערבבים הכול ביחד מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ומעט שמן
הכנת הדולמה
- לוקחים עלה גפן, שמים כף מהתערובת ומגלגלים יפה ושיהיה סגור מכל הכיוונים
מסדרים יפה בתוך סיר, מוסיפים שתי כוסות מים ושמים על אש קטנה לכ- 45 דקות.
הכנת הרוטב
- בינתיים מכינים את הרוטב, שהוא מורכב מלבן ושום כתוש.
את הרוטב מוזגים על הדולמה לאחר ששמנו בצלחת.