מרק קר על בסיס יוגורט. במקור המשקה איירן הוא בפשטות יוגורט מדולל במים עם מלח, אך המתכון המסורתי הזה שאני מכיר מילדות הוא מאוד מרענן בימים חמים.
Ayran içki, karni şişti
איירן עם תוספות
מרק קר על בסיס יוגורט
Servings: 2
Calories: 130kcal
Cost: 15 ש"ח
Ingredients
- 2 יוגורט עדיף עיזים
- 1 מלפפון
- 2 שן שום
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור
- חופן עלי שמיר
- חופן עלי נענע
Instructions
הכנת המרק
- שופכים את היוגורט לקערה ומדללים במים קרים עד למרקם הרצוי
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים
- התוצאה היא מה שנקרא – איירן משקה
תוספות למרק
- מקלפים את המלפפון וחותכים לטבעות, אני מעדיף חצאי טבעות
- כותשים את שיני השום
- קוצצים את השמיר
- את הנענע תולשים עלים ללא קיצוץ
הגשה
- מערבבים את כל המרכיבים במרק
- או מסדרים יפה עם עלי נענע למעלה
- אפשר להוסיף קוביות קרח ואפילו רצוי