שיפטה
כדורי בשר. המתכון לקוח מתוך החוברת Persian Cook Book, שפורסמה על ידי The sisterhood of the Persian Hebrew congregation, Skokie, IL 60076תורגם ופורסם באישור מראש
Servings: 12
Ingredients
- 1 כוס אפונה צהובה חצויה
- 2 בצל בינוני, קצוץ
- 6 גבעולי סלרי חתוכים באורך 2.5 ס"מ
- 1 כוס חומוס מושרה, יבש
- 4 קוביה מרק עוף
- 4 ליטר מים רותחים
- 2 כפית שמן
- ½ כפית כורכום
להכנת הבשר
- ½ ק"ג בשר עוף טחון
- 1 ק"ג בשר צוואר טחון 3 פעמים
- 1 כוס בורגול דק
- ¼ כפית פפריקה
- 2 כפית מלח
- ½ כוס מים קרים
- 2 בצל גדולים
Instructions
- לחמם את השמן בסיר בגודל 6 ליטר לפחות
- טגן את הבצל קלות
- הוסף מים רותחים, כורכום, אפונים ומרק עוף
- (סלרי וחומוס מוסיפים בחצי שעה האחרונה)
הכנת הבשר
- גרר את הבצל בקערה גדולה
- ערבב היטב עם הבשר, הבורגול והתבלינים
- עם ידיים רטובות צור מהתערובת כ – 12 כדורים
- (קוביה קטנה של מרגרינה באמצע כל כדור, זו אופציה…)
- לבשל בתוך המרק הרותח בסיר מכוסה למשך שעתיים
- מוסיפים סלרי וחומוס, מבשלים לחצי שעה נוספת
הגשה
- חם עם המרק או קר ללא מרק