מתכון לכיפתה באדיבות חוה ד. שימו לב שזמן ההכנה כ – 5 שעות!
כיפתה
כיפתה – אורמיה
Ingredients
- 0.5 ק"ג בשר עוף טחון
- 0.5 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 בצל מגורר
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 ביצה
- מלח לפי טעם
- פלפל גרוס טרי לפי טעם
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 כף פפריקה מתוקה
- 250 גרם קמח מצה 1 שקית
- 100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
Instructions
הכנה
- מערבבים את כל החומרים למעט המרגרינה לתערובת אחידה
יוצרים כ – 30 כדורים כשבמרכזו של כל כדור קובית מרגרינה אחת – לא להדק יותר מדי
ניתן להקפיא חצי מהכדורים לבישול בעתיד
מסננים את גרגירי החומוס, משרים בסיר מלא מים, מרתיחים, מסננים שוב ושוטפים היטב.
מרתיחים בסיר את ששת כוסות המים עם אבקת המרק.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
מוסיפים את כדורי השיפתה, הכורכום והמרגרינה ומרתיחים.
מכסים חלקית ומבשלים כ – 4 שעות על אש קטנה מאוד או על פלטת שבת .
הגשה
- שתיים או שלוש קציצות בקערת מרק עם מעט מרק וגרגירים (לא מרק סמיך, יותר כמו רוטב)
בצלחת נפרדת מגישים אורז לבן.
Notes
הקציצות של חוה מדהימות בטעמן, מניסיון. סביר להניח שלא כל מי שינסה את המתכון יקבל תוצאה דומה… צורת ההגשה וההכנה משתנים בין המשפחות.