מערבבים את כל החומרים למעט המרגרינה לתערובת אחידה יוצרים כ – 30 כדורים כשבמרכזו של כל כדור קובית מרגרינה אחת - לא להדק יותר מדי ניתן להקפיא חצי מהכדורים לבישול בעתיד מסננים את גרגירי החומוס, משרים בסיר מלא מים, מרתיחים, מסננים שוב ושוטפים היטב. מרתיחים בסיר את ששת כוסות המים עם אבקת המרק. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. מוסיפים את כדורי השיפתה, הכורכום והמרגרינה ומרתיחים. מכסים חלקית ומבשלים כ – 4 שעות על אש קטנה מאוד או על פלטת שבת .
הגשה
שתיים או שלוש קציצות בקערת מרק עם מעט מרק וגרגירים (לא מרק סמיך, יותר כמו רוטב) בצלחת נפרדת מגישים אורז לבן.
Notes
הקציצות של חוה מדהימות בטעמן, מניסיון. סביר להניח שלא כל מי שינסה את המתכון יקבל תוצאה דומה... צורת ההגשה וההכנה משתנים בין המשפחות.