Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
נורמלי
Larger
Print Recipe
דולמה
עלי גפן ממולאים
Servings:
5
Author:
שרה א.
Ingredients
60
עלי גפן כבושים
2.5
כוסות
אורז
2
בצל
1
כפית
כורכום
20
עלים
נענע או שמיר
מלח
לפי טעם
Instructions
הכנת המלית
לרחוץ את האורז היטב ולשים בקערה
לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן. בסוף הטיגון להוסיף כפית כורכום, להוסיף על האורז ולערבב.
לחתוך את הנענע לקערה ולהוסיף מלח.
הכנה
לוקחים עלה גפן שמים כף שטוחה מהמלית, ולגלגל לשים בסיר 3 שכבות אחד על השני.
להכין מים עם מעט מלח ושמן, לשפוך לסיר עד שיכוסו 3 השכבות. לבשל כ 25 דקות.
הגשה
מטגנים קוביות בצל מ 3 בצלים ומוסיפים כף שטוחה כורכום, 4 גביעי יוגורט.
לחמם מעט. להגשה שמים לכל אחד יוגורט על הממולאים ועל זה כף בצל מטוגן או שום טרי כתוש.