מרק אגוזים
Print Recipe

מרק האגוזים של סבתא מרגלית

מרק אגוזים מסורתי, במתכון ששיתף בעז כהן בבלוג "לונדון קולינג"
Prep Time50 mins
Course: Soup
Cuisine: Nash Didan
Servings: 6 אנשים בערך
Author: בעז כהן

Ingredients

  • 2 כוס אגוזי מלך קלופים ושטופים
  • 4 יח' ביצים טריות המלצה חמה של סבתא: ביצי חופש אורגניות, כי תרנגולות בשבי מטילות ביצים לא טובות
  • 4 כף סוכר חום המלצה של סבתא: סוכר חום אורגני, כבד, לח ואמיתי, לא מעובד
  • 1 כפית חמאה

Instructions

  • לוקחים סיר בינוני ומלחלחים מעט את קרקעיתו בשמן זית איכותי. מקפיצים מעט את האגוזים – והדגש על *מעט*! – להיזהר שהאגוזים לא יטוגנו.
  • ממלאים את חצי הסיר הבינוני במים שהורתחו בקומקום ויוצקים את האגוזים לתוך הסיר. נותנים להם להתבשל 15-20 דקות. אם יש לכם חמאה מעולה ואיכותית במיוחד, אפשר להוסיף חתיכה קטנה בשביל הטעם.
  • עכשיו בא הקטע החזק: טורפים את 4 הביצים היטב היטב, בקפידה מרובה ובעוד האגוזים מבעבעים במים מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים לאט והיטב, ללא הרף, עד שהמרק הופך למרק. כלומר (אומרת סבתא שלי) עד שברור לך לפי המרקם שמדובר ב…מרק.

הגשה

  • יוצקים לקערות עמוקות ואפשר להוסיף, לפי טעמכם האישי, תוספת כלשהי. בננה חתוכה לפרוסות דקות, 2 קוביות שוקולד מריר, כף נוטלה (התוספת החביבה עלי), נגיעת קצפת לבנה, שקדים או צנוברים.
  • אפשר גם יוגורט (מ.ד.)