שיפטה

כדורי בשר. המתכון לקוח מתוך החוברת Persian Cook Book, שפורסמה על ידי
The sisterhood of the Persian Hebrew congregation, Skokie, IL 60076
תורגם ופורסם באישור מראש
Prep Time2 hrs 30 mins
Course: Main Course
Cuisine: Nash Didan
Servings: 12
Author: Persian cook book

Ingredients

  • 1 כוס אפונה צהובה חצויה
  • 2 בצל בינוני, קצוץ
  • 6 גבעולי סלרי חתוכים באורך 2.5 ס"מ
  • 1 כוס חומוס מושרה, יבש
  • 4 קוביה מרק עוף
  • 4 ליטר מים רותחים
  • 2 כפית שמן
  • ½ כפית כורכום

להכנת הבשר

  • ½ ק"ג בשר עוף טחון
  • 1 ק"ג בשר צוואר טחון 3 פעמים
  • 1 כוס בורגול דק
  • ¼ כפית פפריקה
  • 2 כפית מלח
  • ½ כוס מים קרים
  • 2 בצל גדולים

Instructions

  • לחמם את השמן בסיר בגודל 6 ליטר לפחות
  • טגן את הבצל קלות
  • הוסף מים רותחים, כורכום, אפונים ומרק עוף
  • (סלרי וחומוס מוסיפים בחצי שעה האחרונה)

הכנת הבשר

  • גרר את הבצל בקערה גדולה
  • ערבב היטב עם הבשר, הבורגול והתבלינים
  • עם ידיים רטובות צור מהתערובת כ – 12 כדורים
  • (קוביה קטנה של מרגרינה באמצע כל כדור, זו אופציה…)
  • לבשל בתוך המרק הרותח בסיר מכוסה למשך שעתיים
  • מוסיפים סלרי וחומוס, מבשלים לחצי שעה נוספת

הגשה

  • חם עם המרק או קר ללא מרק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *