ק'ליה וק'ווארמה

מאכל מסורתי לפסח, מבוסס על תפו"א, ביצים, תבלינים ובשר
Prep Time5 hrs
Total Time5 hrs
Course: Main Course
Cuisine: Nash Didan
Author: סבים

Ingredients

לק'ליה

  • 5 ק"ג בשר בקר מומלץ בשר כתף (מ.ד.)
  • שומן כבש
  • מלח גס

לק'ווארמה

  • 5 ביצה
  • 5 תפוח אדמה
  • עלי נענע
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • בצל ירוק
  • ק'ליה לפי טעם

Instructions

הכנת הק'ליה

  • חותכים את הבשר לחתיכות גדולות, שוטפים את הבשר והשומן מסננים את הכל
  • מוסיפים מלח גס 1/2 כוס מעל הבשר לכסות אותו
  • משאירים לילה וחצי במקרר
  • שמים את השומן מתחת לבשר בסיר גדול ומבשלים כ – 3 או 4 שעות
  • המים נספגים, אחרי 1/2 שעה מוסיפים 2 כוסות מים חמים
  • מערבבים מדי פעם במהלך הבישול
  • כשכל המים נספגו והשומן מתחיל לבעבע, מסירים את המכסה ומשאירים עוד כ – 1/2 שעה
  • נשארים בסביבה… ואז מורידים מהאש. הכמות מספיקה לכמה ימים.

הכנת הק'ווארמה

  • מערבבים את תפו"א המבושל, הביצים הקשות ושאר התבלינים והחומרים
  • מוספים חצי מכמות ה'קליה שהכנו, או פחות, את השאר משאירים להמשך השבוע.

הגשה

  • מגישים עם מצה לחה או יבשה לפי הטעם
  • אין צורך בסכו"מ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *