ק'ליה וק'ווארמה

מאכל מסורתי לפסח, מבוסס על תפו"א, ביצים, תבלינים ובשר
Prep Time5 hrs
Total Time5 hrs
Course: Main Course
Cuisine: Nash Didan
Author: סבים

Ingredients

לק'ליה

  • 5 ק"ג בשר בקר
  • שומן כבש
  • מלח גס

לק'ווארמה

  • 5 ביצה
  • 5 תפוח אדמה
  • עלי נענע
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • בצל ירוק
  • ק'ליה לפי טעם

Instructions

  • חותכים את הבשר לחתיכות גדולות
    שוטפים את הבשר והשומן מסננים את הכל
    מוסיפים מלח גס 1/2 כוס
    מפזרים מעל ומשאירים לילה וחצי במקרר
    את השומן שמים מתחת לבשר בסיר גדול ומבשלים כ – 3 או 4 שעות
    הוא סופג את המים ואחרי 1/2 שעה מוסיפים 2 כוסות מים חמים.
    מבשלים לאט לאט, מערבבים מדי פעם
    כשספג את כל המים והשומן מתחיל לבעבע, מוציאים את המכסה ומשאירים עוד כ – 1/2 שעה
    נשארים בסביבה… ואז מורידים מהאש.
    (הכמות מספיקה לכמה ימים)
  • הק'ווארמה 
    מערבבים את תפו"א המבושל, הביצים הקשות ושאר התבלינים והחומרים
    מוסיפים חצי מכמות הק'ליה שהכנו או פחות

  • מגישים עם מצה לחה או יבשה לפי הטעם
    אין צורך בסכו"מ…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *