מתכון ללחם, אני חושב שטורקי במקור. המתכון נלקח מתוך "Persian cook book" חוברת מתכונים שפורסמה על ידי הקהילה בסקוקי, אילינוי – The sisterhood of the persian Hebrew congregation, מובא באישור.

קאדה / לחם מתוק

מתכון ללחם מתוק
Course: Side Dish
Cuisine: Nash Didan
Servings: 6 יחידות
Author: Persian Cook Book

Ingredients

  • 2 כוס חלב
  • ¼1 כוס סוכר
  • 5 ביצה
  • 1 שמרים קוביה קטנה
  • 8 כוס קמח
  • 1 מקל מרגרינה מומסת מתוקה
  • 1 מקל מרגרינה מומסת מומלחת
  • ¼ כוס מים חמים

Instructions

  • לערבב את השמרים במים ולתת לזה לעמוד
  • לערבב ביד 4 ביצים, את הסוכר, המרגרינה והחלב.
  • כאשר בחוש היטב – להוסיף את השמרים ולערבב
  • להוסיף בהדרגה את הקמח, כוס אחת בכל פעם
  • לצור מהעיסה 6 כדורים, לכסות במגבת ולהמתין כשעה
  • עם ידים מקומחות, לשטח את הכדורים ללחם בגובה של 2.5 ס"מ בערך וקוטר 25 ס"מ
  • להעמיד את הבצק המשוטח על נייר אפייה, להבריש עם ביצה טרופה ולהמתין ½ שעה
  • לאפות ב 180 מעלות למשך 45 דקות או שהלחם מקבל צבע חום – מוזהב
  • ניתן להקפיא בקלות…

תגובה אחת

  1. מיכאל

    המתכון לכדה – של לימור ישמח מתוך קבוצת הפייסבוק של הנאש-דידן:
    קילו קמח
    קוביה של שמרים/או שקית שמרית
    1 מחמאה
    1חמאה קטנה
    3 ביצים
    1/2 כוס סוכר
    כף שטוחה מלח
    3 כוסות חלב פושר
    את הקמח מלח סוכר ושירים מערבבים ביחד
    שהחלב פושר להוריד מהאש להוסיף את המחמאה והחמאה לחלב לשפוך על הקמח להוסיף ביצים ללוש הכל יחד
    לתת לזה לתפוח אחר כך ללוש לקחת כל פעם חתיכה מהבצק לשים במגש ולעשות עם כף צורה עגולה למרוח ביצה שומשום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *