המתכון פורסם על ידי השפית דניאלה רחפלד במאי, 2017 ומובא כאן בברכתה. היא מספרת שהמאכל היה חביב עליה מילדות, כמאכל מסורתי של הנאש-דידן. גרסה של המתכון פורסמה בבוסטון גלוב והעלה המון תגובות וזכרונות אצל הקוראים. המאכל צנוע, פשוט ונועז – וגם מספק, במיוחד כשמנגבים את היוגורט עם לחם רך.

תודה לדניאלה (Danielle Rehfeld) על השיתוף. ניתן לקרוא על עוד חוויות ומתכונים בבלוג שלה – http://theinheritedplate.com. את המתכון באנגלית אפשר לראות כאן ואת הוידאו כאן.

צ'טכתומה / ספגטי ביוגורט

מתכון מסורתי של הנאש דידן, מובא באדיבות דניאלה רחפלד
Course: Side Dish
Cuisine: Nash Didan
Servings: 2
Author: Danielle Rehfeld

Ingredients

  • ½ ק"ג ספגטי
  • 3 כוס יוגורט
  • 3 שן שום כתוש
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
  • חמאה מומסת, לטפטוף
  • לחם להגיש עם…

Instructions

  • להרתיח מים בסיר גדול, להוסיף מלח
  • לערבב בינתיים את השום והיוגורט בקערה גדולה. לתבל לפי טעם במלח ופלפל.
  • להוסיף את הפסטה לסיר ולבשל אל-דנטה.
  • לייבש היטב ולהוסיף מייד לקערה עם היוגורט.
  • באותו הסיר, להמיס את החמאה עד שהיא מעלה קצף ומבעבעת. לטפטף על הפסטה
  • לתקן את הטיבול ולהגיש מייד עם הלחם.

Video

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *