מתכון לליל פסח, ל 6 אנשים

מספר פינחס בן יחזקאל: "מאחר ואכלנו כבר בשר ושאר דברי ברכה, אמא נהגה לתת מרק קל שיעכל האוכל שאכלנו. בברכות קוראים למרק הזה הרכרון (Herkarun)" 

המצרכים:

3 תפוחי אדמה
זר סלרי
כף שומן מהק'ליה
קורט מלח
פלפל שחור לפי הטעם
5 ביצים
8 כוסות מים
3 גזרים למי שאוהב

ההכנה:

1.מקצצים את הירקות לקוביות 
2. שמים בסיר יחד עם הסלרי וקצת פלפל שחור ומלח
3. מרתיחים למשך 30 דקות על אש בינונית
4. כשהמרק מבשיל טורפים את הביצים ומוספים למרק
5. מבשלים למשך 5 – 10 דקות נוספות עד רתיחה נוספת

בתיאבון!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *