סבתא מרגלית
סבתא מרגלית

לפני כמה ימים בעודי משוטט במרחב הוירטואלי נתקלתי בבלוג "לונדון קולינג" של בועז כהן. בועז הוא מוזיקאי, עורך ומשדר ברדיו 88fm ובן למשפחה נאש-דידאנית. הוא מתאר בפוסט שלו מ-2015 בבלוג קצת מידע על העדה שלנו, ומתאר את ההשפעות על המטבח של סבתא שלו – "האוכל אצל סבתא שלי היה שילוב של שני המטבחים, הפרסי והטורקי. גם בצקים ממולאים (בורקס! סהרוני בשר! כיסוני תמרים!) וגם אורז עם פירות וירקות. מאוד אוהבים פיסטוקים, שקדים ואגוזים בעדה ואגוזי מלך נחשבים לסוג של מעדן מיוחד וכמזון-על"

את המרק של סבתא שלו מתאר בועז במילים שלא אוכל לכתוב טובות מהן:

אחד התענוגות הגדולים בחורף, אצל סבתא שלי, בשכונה של שנות השבעים והשמונים, היה לאכול את מרק האגוזים שלה "זיר אה ג'וש". אגוזים בריאים מאוד ללב ולחלציים, מאמינים היהודים האזארים ("נאש דידאן"), ומרק אגוזים הופך אותך לשור חסון ואותך, גברת, לוונדר-וומן, גם אם זה עתה ילדת ואת שפוכה במיטתך וצמודה לתינוקך ומיניקה אותו עשר פעמים ביום. אבל רגע. אנחנו בענייני חורף, אגוזים ומרק אגוזים. הנה המתכון הסודי, שנשלף (לא בלי מאמץ) מסבתא שלי, סבתא מרגלית, שסגרה בחורף 101 ועוד כוחה במתניה.

הבלוג של בועז – https://boazcohen.wordpress.com/
פוסט מרק האגוזים – ליחצו כאן
והנה המתכון הסודי (ותודה לבועז כהן על השיתוף והאישור) למרק האגוזים:

מרק האגוזים של סבתא מרגלית

מרק אגוזים מסורתי, במתכון ששיתף בעז כהן בבלוג "לונדון קולינג"
Prep Time50 mins
Course: Soup
Cuisine: Nash Didan
Servings: 6 אנשים בערך
Author: בעז כהן

Ingredients

  • 2 כוס אגוזי מלך קלופים ושטופים
  • 4 יח' ביצים טריות המלצה חמה של סבתא: ביצי חופש אורגניות, כי תרנגולות בשבי מטילות ביצים לא טובות
  • 4 כף סוכר חום המלצה של סבתא: סוכר חום אורגני, כבד, לח ואמיתי, לא מעובד
  • 1 כפית חמאה

Instructions

  • לוקחים סיר בינוני ומלחלחים מעט את קרקעיתו בשמן זית איכותי. מקפיצים מעט את האגוזים – והדגש על *מעט*! – להיזהר שהאגוזים לא יטוגנו.
  • ממלאים את חצי הסיר הבינוני במים שהורתחו בקומקום ויוצקים את האגוזים לתוך הסיר. נותנים להם להתבשל 15-20 דקות. אם יש לכם חמאה מעולה ואיכותית במיוחד, אפשר להוסיף חתיכה קטנה בשביל הטעם.
  • עכשיו בא הקטע החזק: טורפים את 4 הביצים היטב היטב, בקפידה מרובה ובעוד האגוזים מבעבעים במים מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים לאט והיטב, ללא הרף, עד שהמרק הופך למרק. כלומר (אומרת סבתא שלי) עד שברור לך לפי המרקם שמדובר ב…מרק.

הגשה

  • יוצקים לקערות עמוקות ואפשר להוסיף, לפי טעמכם האישי, תוספת כלשהי. בננה חתוכה לפרוסות דקות, 2 קוביות שוקולד מריר, כף נוטלה (התוספת החביבה עלי), נגיעת קצפת לבנה, שקדים או צנוברים.
  • אפשר גם יוגורט (מ.ד.)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *