מתכון לעלי גפן ממולאים וטעימים, באדיבות שרה א'. הגרסה הזו ללא יוגורט או שמנת.

דולמה

עלי גפן ממולאים
Servings: 5
Author: שרה א.

Ingredients

  • 60 עלי גפן כבושים
  • 2.5 כוסות אורז
  • 2 בצל
  • 1 כפית כורכום
  • 20 עלים נענע או שמיר
  • מלח לפי טעם

Instructions

הכנת המלית

  • לרחוץ את האורז היטב ולשים בקערה
  • לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן. בסוף הטיגון להוסיף כפית כורכום, להוסיף על האורז ולערבב.
  • לחתוך את הנענע לקערה ולהוסיף מלח. 

הכנה

  • לוקחים עלה גפן שמים כף שטוחה מהמלית, ולגלגל לשים בסיר 3 שכבות אחד על השני.

  • להכין מים עם מעט מלח ושמן, לשפוך לסיר עד שיכוסו 3 השכבות. לבשל כ 25 דקות. 

הגשה

  • מטגנים קוביות בצל מ 3 בצלים ומוסיפים כף שטוחה כורכום, 4 גביעי יוגורט.

  • לחמם מעט. להגשה שמים לכל אחד יוגורט על הממולאים ועל זה כף בצל מטוגן או שום טרי כתוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *