מרק קר על בסיס יוגורט. במקור המשקה איירן הוא בפשטות יוגורט מדולל במים עם מלח, אך המתכון המסורתי הזה שאני מכיר מילדות הוא מאוד מרענן בימים חמים.

Ayran içki, karni şişti

איירן עם תוספות

מרק קר על בסיס יוגורט
Prep Time10 mins
Cook Time0 mins
Course: Soup
Cuisine: Nash Didan
Keyword: Ayran, Cold soup, איירן, מרק קר
Servings: 2
Calories: 130kcal
Author: מיכאל דמירל
Cost: 15 ש"ח

Ingredients

  • 2 יוגורט עדיף עיזים
  • 1 מלפפון
  • 2 שן שום
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור
  • חופן עלי שמיר
  • חופן עלי נענע

Instructions

הכנת המרק

  • שופכים את היוגורט לקערה ומדללים במים קרים עד למרקם הרצוי
    יוגורט בקערה
  • מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים
    יוגורט מדולל
  • התוצאה היא מה שנקרא – איירן משקה

תוספות למרק

  • מקלפים את המלפפון וחותכים לטבעות, אני מעדיף חצאי טבעות
    מצרכים
  • כותשים את שיני השום
    חתוך הכל
  • קוצצים את השמיר
    איירן עם תוספות
  • את הנענע תולשים עלים ללא קיצוץ
    נענע

הגשה

  • מערבבים את כל המרכיבים במרק
    איירן עם תוספות
  • או מסדרים יפה עם עלי נענע למעלה
    איירן Ayran
  • אפשר להוסיף קוביות קרח ואפילו רצוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *